3.10.11

Exam dah dekat !!

Assalamualaikum.. Exam dah dekat !! Ahh. Pressure lah kalau macam nie. Dah tu,aku jenis last minute baru nak study. Ades . Memang PRESSURE + TENSION. Ya Allah, dah terlambat nak patah balik. Isk3. Nyesal den . 

Untuk cikgu-2, kawan-2 Halalkan segala ilmu yang diberi, and maafkan saya kalau ade buat salah dan silap.
Final exam just around the conner lets all out dear friends do forgive me for anything that hurts you all and do "halalkan" all foods and drinks you all spent me.. =)


Tengok.. Istilah ni pun dah tunjuk sign..  STUDENT + DYING = STUDYING .

Tips untuk mudah dalam peperiksaan :
  • Hormat ibu bapa [ Respect them ]
  • Baca buku/nota/slide [ Read lecture/slide notes ]
  • Buat soalan tahun-2 lepas [ Do past year question ]
  • Baca al-Quran selalu [ Read al-Quran ] Ingat !!: Lagu boleh melalaikan melainkan lagu yang mengingatiNya
  • Solat awal waktu [ Keep praying on time ]
  • Jaga makan minum [ Eat healthy foods ]
  • Puasa sunat selalu [ Fasting ]
  • Jauhi maksiat [ Behave well ]
Gunalah tips yang ada ini. Kalau boleh membantu Alhamdulillah. Walaupun aku ade jugak yang malas nak buat, but i try untuk ikut tips yang mudah ni. 
And untuk yang sering mengejar kejayaan,always remember that success is not a destination, it's a journey. Let's strive the best for the Final Examination and let Allah handle the rest. Bittaufiq wannajah fil imtihan!
 

From deep of my heart :
Nurammarlinanasir
=)

1 comment:

AMMAR YASIR said...

Good luck for your exam. Heeeeeeeeeee