15.10.11

Lets Talk about Facebook

Assalamualaikum.. Okay.. pagi2 macam nie tetibe nak update pasal FACEBOOK (!)


Ouh. Kenapa aku tetibe nak update pasal Facebook nie? Haha..
 Actually.. aku baru lepas online facebook. Biasalah.. hobby aku time tengah boring ape lagi.. Stalker2 lah Fb orang kan.. Lagipun aku tengok ramai budak sekarang ADDICT giler dgn Fb.Dulu aku memang Addict gile dengan Fb. Tapi dulu je lah. Bile ingat2 balik buang masa je dok ngadap FB nie.. LETS TALK ABOUT FACEBOOK..aku ada  terbaca komen seorang perempuan Melayu + Islam nie. Aku malas nak Print screen ayat perempuan tu. Buat menyemak Folder aku je. Ape yang aku hot sangat dengan that girl?? Ouh.. Jangan salah faham.. Aku tak Hot dengan dia pun.. Cuma aku rasa MELUAT bila tengok status dia even status dia tu tak de kena mengena dengan aku. Nak taw ayat dia ape?? Nie ha ayat dia ::

" Tq kpda semua yang like pix saye. Saye nie tak lah secantik korang. Thanx ye sbb like. Kalau rajin tgklah album sy yg lain.Tq "
 
Mesti hampa2 kata aku jeles kan? Takde maknanya aku nak jelez dengan gambar dia. Tapi.. ayat dia tu.. Isk3.. Macam tak tawu malu je kan? Kalau aku pun aku malu lah, Boleh pulak mintak orang like and tengok album yang lain?? Oh.. come on lah. Murah sangat lah harga diri kau sebagai seorang perempuan. Tolong lah sedar weyh. Okay tu takpe lagi.  Ni ade lagi ayat seorang perempuan MELAYU + ISLAM ::


 ''.......itu nama saya . macam yang awak tahu saya anak Haji , dan saya suka berceramah dekat orang ;) ''

'' Nak add saya gunalah DP(Default picture) sendiri , Allah SWT bagi muka lelawa , asal tak guna ?Saya tak approve kalau guna DP tah ape-ape entah ~  ''
 
Err.. Excuse me anak tuan HAJI.. Saya peliklah kenapa awak guna ayat ''Allah SWT bagi muka lelawa,asal tak guna?? " Kalau awak anak tuan Haji.. seharusnya awak tahu,, Tak semestinya semua yang nak add awak kena letak DP yang betul. Mungkin ada sebab knpa diorang tak buat macam tu,maybe sebab diorang jaga aurat diorang,, Lagipun nak membina sebuah Persahabatan tak memerlukan rupa kan? 
 
So.. Please Dont be a hypocrite human in this world okay (!)
Jangan berkawan sebab rupa.
 
Bukannya aku nak mengata or whatelse.. Tapi fikir2 lah balik. Allah bagi kita muka lawa2 suruh kita JAGA. bukan nak buat tayangan or Freeshow, Jadi tak payahlah nak buat ayat entah ape-ape yang anda tak tahu.. Buat sakit hati je aku baca. Kata anak HAJI.. kan? Tolong betulkan ayat anda yer. Okay2.. ade lagi.. aku tak suka orang yang komen or buat status macam nie ape lagi orang ni perempuan MELAYU + ISLAM : :
 
'' AKUMALASNAKMAKIMAKIORANGLAHKANBETINEWOI. ''
 
amboii.. Aku tahu lah FACEBOOK nie tempat korang lepaskan ape yang ada  dalam hati but tak payahlah nak OVER sangat.. Kan.. Sedarlah.. awak tu Perempuan..Jaga lah adab sikit. No need to revile at all. Its not good lah.. Bikin malu kaum je . Isk3.. Lagi satu.. Perlu ke taip bersambung macam tu,? Buat pening kepala nak baca je tawu.. 
 
p:s// Untuk hampa2 semua.. cuba tengok balik STATUS hampa.. Kalau status yang penting2 takpe. Ni status tah ape2.. isk2.. Semua nie datangnya niat seseorang terlalu addict dengan FB.. sampaikan kalau aku bukak je home aku.. Mesti ada je orang akan Upload picture then tulis "saja suka-suka'',. Come on lah.. No need to upload your picture if you just want other people to LIKE your picture, and please do not PROMOTE yourself.. Really2 embrassing..
 
From deep of my heart :
Nurammarlinanasir
P/s: Jangan malukan diri sendiri di dalam Facebook=)
 
 
 
 
 
 

1 comment:

nurul nadia nasir said...

woii aku punye cetir fb lagi best nnti blk aku tunjuk kt hang deyy!fb fb n fb!