19.12.11

Credit to you,yes, you!

It's 6.15 o'clock.
Hey, wake up! Wake up!
Let's pray.
Assalamualaikum, uollss.
Good morning.
Ehem, hai . Dah sembahyang subuh belum? Kalau belum better pergi sembahyang dulu. Kalau dah, sini duduk sini join lepak dekat teratak saya. Hihihi. Hey, awak rasa berdebar-debar ke? Kalau ye kenapa? Sebab awak takut eyh? Awak takut ? Takut kenapa? Hey relax lah. Be cool okay. ;)

DULU .. saya pun pernah alami perasaan sama macam awak. Tak boleh tido, asyik fikirkan je. Okay, saya taw 22 Disember 2011 hari yang di tunggu-tunggu oleh PMR's candidates untuk ambil korang punya result kan? Sabar-sabar, jangan takut okay. I'm sure uollss sure mandi tak basah, tido tak lena,makan sure kenyang-kenyang punya. Haha. Okay tipu. Sure makan tak kenyang kan sebab asyik fikirkan pasal result korang.Kan? Kan?

By the way, here I want to give you some tips :

  1. Biasakan diri sentiasa dalam keadaan berwudhuk.
  2. Bersangka baik terhadap Allah.
  3. Perbanyakkan membaca Al-Quran.
  4. Banyakkan membuat solat sunat.
  5. Selalu berdoa kepada Allah.
  6. Lakukan aktiviti luar supaya boleh kurangkan berfikir tentang Result korang.
  7. Menangis sepuas-puasnya. Kalau korang betul-betul takut,menangislah. Biar rasa lega.
  8. Hargai kebolehan diri sendiri.
Okay, look at no 8. Hargai kebolehan diri sendiri. Actually itu tips yang sangat penting. Kalau korang rasa korang dah buat sebaik mungkin, tak perlu risaulah. Korang kena yakin diri sendiri. And jangan ragu-ragu. If you do the best in exam, InsyaAllah everything will be fine. Berdoalah banyak-banyak kepadaNya.
Sometimes kita terlalu berharap, then bila tak dapat apa yang kita nak, boleh buat kita Frust+kecewa gila kan? So, jangan terlalu berharap KALAU korang tak buat yang THE BEST time exam haritu.


Hey, saya rasa saya pulak yang terlebih Emo. Macam saya pulak yang nak ambil result kan? Btw, saya berharap yang result korang semua bagus and semoga mendapat keputusan yang baik :) Amin. 
And actually this entry credit to my cousin : Nur Farah Amelia. 

That's all untuk pagi-pagi buta ni.
Tak sangka pulak ada mood nak update.
Hihi.
So, selamat pagi semua,and Happy Tuesday everyone :)
Sorry sebab emo and serious lebih.lol
Waalaikumsalam


Muchosloves
Nurammarlinanasir

2 comments:

Si Keding Vanilla Coke said...

Salam Ziarah disini
huhu...
mesti berdebar2 tggu result kn...
PMR dh settle...
SPM bile agak2 nak umumkan result..huhu...

aNNa :) said...

nice entry. ;)